Notícies

BCN es prepara per la revolució de la Indústria 4.0 a Advanced Factories

 

• Advanced Factories aportarà totes les claus de la transformació digital de la indústria, sector clau per a l’economia europea

• Els vehicles autònoms, la robòtica col·laborativa i la fabricació zero defectes, destacades temàtiques del Industry 4.0 Congress

De dimarts 4 a dijous 6, Advanced Factories, la nova fira de transformació digital que convertirà a Barcelona a la capital europea de la indústria 4.0, compta ja amb més de 120 conferenciants de primer ordre internacional confirmats. Els ponents exposaran estratègies d’implantació de la innovació i digitalització industrial a pimes europees i casos reals d’indústries 4.0. El cicle de ponències tindrà lloc en el marc del Industry 4.0 Congress, trobada que es desenvolupa sota el paraigües d’Advanced Factories.

Vehicles autònoms i robòtica col·laborativa: avanços de la Indústria 4.0

Entre les innovacions industrials que es tractaran cal destacar l’ús de vehicles autònoms que es desplacen mitjançant radiofreqüència o seguint línies pintades a la fàbrica. Això és possible gràcies a sensors de posicionament d’alta precisió i transferència de dades molt ràpida.

Un altre eix d’Advanced Factories serà la robòtica col·laborativa, és a dir, robots que treballen al costat dels treballadors sense suposar un perill per a ells. Aquests robots estan ideats majoritàriament per realitzar tasques dures, repetitives o que requereixen gran precisió.

També s’exposarà l’ús de sensors i com està impulsant l’Internet of Things (IoT) i la realitat augmentada al sector industrial, per permetre treballar en productes com els ferrocarrils que, per la seva grandària, no són fàcilment accessibles en tots els seus angles per als treballadors.

A més, es parlarà de nous models de negoci basats en la personalització del producte i innovadors mètodes de gestió energètica com el manteniment predictiu. Aquest sistema compta amb sensors per detectar el consum excessiu de la maquinària, un signe de la seva obsolescència o mal funcionament.

La fabricació zero defectes també estarà present a Advanced Factories. Aquesta tècnica avalua a temps real durant l’assemblatge dels productes si s’està elaborant correctament. Digitalitza la imatge instantàneament mitjançant llum blanca o escombrats làser i la compara amb un disseny inicial. Així es detecta al moment qualsevol possible error a l’instant.

Speakers de la Comissió Europea, IESE, IDC research, FESTO i altres empreses que ja estan aplicant aquestes noves tecnologies

L’Industry 4.0 Congress comptarà amb el Dr. Max Lemke, Director de la Unitat de tecnologies i sistemes per a la digitalització industrial de la Comissió Europea, i el Dr. Marc Sachon, Director de producció, tecnologia i operacions de l’IESE Business School.

També exposarà la seva visió sobre la revolució del sector Bob Parker, President de IDC Manufacturing Research¸ multinacional líder en recerca de mercats pel sector industrial. Altres ponents destacats seran Alex Moñino, Worldwide Marketing Director d’HP i Uwe Weinreich CEO de CoObeya. A més, el congrés comptarà amb Stefan Schwerdtle, Director Industrial de Producció Global de Festo, així com amb el Soci i Director general de Mesbook, Diago Sáez.

Aquestes i altres destacades figures del sector intercanviaran coneixements i experiències en un esdeveniment que comptarà amb més de 8.000 assistents de més de 25 països, i acollirà totes les innovacions que impulsaran les fàbriques del futur on convergeixen les tecnologies industrials i digitals.

Advanced factories: més de 200 expositors apropen la indústria del futur

Advanced Factories, a més d’albergar l’Industry 4.0 Congress, comptarà amb un ampli espai firal. Les 200 empreses més innovadores en el sector industrial donaran a conèixer els seus últims avanços en màquina-eina, automatització, robòtica, control de qualitat i altres àmbits vinculats a la innovació industrial i les solucions de la Indústria 4.0, com el Cloud Industrial, la Ciberseguretat, la Intel·ligència Artificial o el Big Data & Analítics.

S’estima que més de 8.000 persones visitaran Advanced Factories, una fira que cobrirà de forma holística tota la cadena de valor de les denominades Fàbriques del Futur i que es perfila com una trobada que, des de Barcelona, marcarà la tendència futura de la indústria europea als propers anys.

Advanced Factories compta amb partners globals de primer nivell com ABB, Amada, HP, Igus, Rittal, Trumpf, Kuka, Festo, Fanuc, Okuma, Rockwell Automation, Renishaw, Yaskawa, entre les més de 400 marques.

Advanced Factories compta amb IDC Manufacturing Insights com a Reseach Partner, la major multinacional de recerca de mercats pel sector industrial. A més, compta amb el suport de la Comissió Europea, del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. L’organització és a càrrec de NEBEXT i la direcció del congrés, d’Eurecat com a soci tecnològic.

Sobre NEBEXT: organitzador del DES – DIGITAL BUSINESS WORLD CONGRESS, el major esdeveniment mundial sobre transformació digital de l’empresa, amb executius amb àmplia experiència en el sector industrial, el món de les tecnologies i l’organització d’esdeveniments professionals. Més informació a

www.nebext.com

Sobre Eurecat: Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aglutina l’experiència de més de 550 professionals que presten serveis de R+D+i aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització i consultoria tecnològica a més de 1.000 empreses de tots els sectors. Més informació a www.eurecat.org

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *